Stel dat je een volstrekt veilige pil kon nemen die anti aging werkt, je geheugen verbetert, zorgt dat je sneller kan denken, je coördinatie en evenwicht verbetert, ontstekingen tegen gaat, vrije radicalen onschadelijk maakt, een anti kanker werking heeft. Het goede nieuws is dat moeder natuur deze pil zelf maakt….
Veranderende inzichten in de invloed van voeding op onze gezondheid laten de laatste 40 jaar zien dat niet alleen macro- en micronutriënten een belangrijke rol spelen. Ook plantenstoffen en probiotica zijn cruciaal voor een goede gezondheid. Voor elk van deze vier voedingsgroepen geldt dan ook dat dagelijkse inname gewenst is.
In de natuur is er een juiste verhouding tussen omega 3 en omega 6 vetzuren. Sinds de agrarische revolutie is dat in ons lichaam helaas niet meer het geval. En ontstaat veelal een overschot aan omega 6. Dat heeft gevolgen….
Om de antioxidant waarde van verschillende soorten voeding te kunnen bepalen krijgt een zogenoemde ORAC score. De hoogste score wordt verkregen door groente en fruit. Maar ook daarin zitten groete verschillen….
Om tot een verbetering van het zuur-base evenwicht te komen is het van belang in de voeding een licht basenoverschot te creëren. Welke voedingsmiddelen moet u juist wel, en welke juist niet nemen….
Het mineraal chroom zorgt ervoor dat insuline beter werkt. Met als gevolg een minder hoog suiker en insuline gehalte in ons bloed. Dit zorgt voor een gezonde bloedsuikerspiegel en kan zo zin in zoetigheid en overgewicht voorkomen.
Jodium is een zeer belangrijke voedingsstof. Uit jodium worden de hormonen van de schildklier gemaakt die onze gezondheid voor een groot deel bepalen. Àlle hormoon receptoren in het lichaam nemen jodium op. Voor een goede werking van hormonen als testosteron, oestrogeen, cortisol en insuline maar ook van neurotransmitters zoals serotonine hebben hun receptoren voldoende jodium nodig.