Home > Voeding & supplementen > Anti-oxidanten > Pruim > Hoge antioxidant werking gedroogde pruim
Berichten RSS
toevoegen aan favorieten
supplementen advies bij deze publicatie
Print publicatie
Hoge antioxidant werking gedroogde pruim
vrijdag 12 juni 2009 om 10:02 door admin

gedroogde-pruimWetenschappers aan de Tufts University te Boston hebben een methode ontwikkeld om voedsel te analyseren. Niet alleen voor de individuele antioxidanten per voedingsmiddel, maar voor de totale antioxidant capaciteit.

Na het verwerken van het voedingsmiddel tot pulp wordt door een “high performance liquid chromatograph ” geanalyseerd hoe snel en goed antioxidanten in het voedsel de vrije radicalen zoals bijvoorbeeld hydroxyl radicalen en peroxiden onschadelijk maken.

ORAC meetwaarde antioxidant capaciteit

Deze test meet alle traditionele antioxidanten zoals vitamine C en E, beta-caroteen, flavonoiden en glutathion. Hieruit volgt een totale antioxidant capaciteit per voedingsmiddel. Deze capaciteit staat bekend als ORAC (oxygen radicaal absorbency capacity) Elk voedingsmiddel krijgt een zogenoemde ORAC score. De hoogste score wordt verkregen door groente en fruit.

Top 10 voedingsmiddelen met de hoogste antioxidant werking

- Gedroogde pruimen 5770
- Rozijnen 2830
- Blauwe bessen 2234
- Zwarte bessen 2036
- Knoflook 1939
- Boerenkool 1770
- Cranberries 1750
- Aardbeien 1536
- Spinazie (rauw) 1210
- Frambozen 1227
(In ORAC eenheden per 100 gram)

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +6 (from 12 votes)
pixelstats trackingpixel
Be Sociable, Share!
Tags: , , ,
Je kunt een reactie schrijven of een trackback plaatsen vanaf je eigen site.
Nog geen reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Schrijf een reactie

Naam (verplicht)

E-mailadres – wordt niet getoond (verplicht)

Website